Boekhouder voor Heemstede en omstreken

06 1393 6399

ZZP Websites
ZZP Nieuwsbrief

Belastingtips en trucs voor de ZZP'er. Meld u nu aan voor de ZZP Nieuwsbrief.

Uw e-mailadres:

Een aantal belastingtips van Boekhouder-Heemstede voor de zzp’er. Lees en doe er uw voordeel mee.

Jaarrekening niet verplicht!

In Heemstede betalen veel ZZP’ers nog voor een jaarrekening. Van de fiscus hoeft dit niet. Als zzp’er dien je aan het einde van het jaar een balans- en winst en verliesrekening op te laten stellen. Meestal doet je boekhouder of accountant dat.

Een jaarrekening is niet noodzakelijk om aan je verplichtingen aan de fiscus te voldoen. Wel kan de jaarrekening handig zijn in andere situaties. Banken nemen niet altijd genoegen met de uitdraai van de balans- en winst- en verliesrekening bij de aanvraag van een lening of hypotheek.

In dat geval kan je boekhouder alsnog de jaarrekening opstellen en stuurt hij daarvoor een factuur.

administratie

 

belasting besparen met je auto

De vraag: je privé auto zakelijk gebruiken of een auto van de zaak zetten?

Het maken van de verkeerde keuze of het niet weten van de belastingvoordelen van je keuze kan je behoorlijk belastingvoordeel kosten.

Wist je bijvoorbeeld dat BTW op brandstofkosten en onderhoudskosten van je privé auto die je zakelijk gebruikt deels terug te vragen zijn?

 

Heeft u een lager inkomen ga middelen

In Heemstede hebben veel zzp’ers een lager inkomen.  Heb je drie opeenvolgende jaren wisselende inkomens vraag dan via middeling van deze drie inkomens belasting terugvragen.

Er zijn wel voorwaarden:

 • Middeling is voor box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning.
 • U mag middelen over een periode van 3 aaneengesloten kalenderjaren (het middelingstijdvak, dus bijvoorbeeld 2013, 2012 en 2011).
 • heeft die drie jaar in Nederland belasting betaald.
 • U mag middelen als het middelingstijdvak geen overlap heeft met een eerder middelingstijdvak.
 • moet het verzoek om middeling doen binnen 36 maanden nadat de aanslag van het laatste jaar dat tot jouw middelingstijdvak hoort, onherroepelijk vaststaat.
 • U stuurt de berekening van de middeling mee met je verzoek om middeling.
 • Heeft u in een kalenderjaar een negatief inkomen? Dan wordt het inkomen van dat jaar op 0 euro gesteld.
 • De eerste 545 euro van het verschil tussen de verschuldigde en de herrekende belasting krijg je niet terug. Voor alles boven dit bedrag krijgt je een teruggaaf.
Een voordeel door meewerkende partner

Veel zzp’ers worden geholpen door hun fiscaal partner. Dit kan een ondersteunde rol zijn (administratie) maar ook een actieve rol.

Beide rollen kunnen zorgen voor aanzienlijk belastingvoordeel. Wist je dat het in bepaalde gevallen mogelijk is om de uren van je partner als arbeidskosten op te nemen of de extra aftrekpost meewerkaftrek te realiseren?

 Bespaar belasting door te investeren! Dat kan.

Veel investeringen voldoen aan de eisen voor investeringsaftrek. Dit betekent dat –als u over de grens komt- u 28% van het investeringbedrag direct kunt aftrekken op uw belastingbiljet.

Wist u dat investeringsaftrek evt ook mogelijk is op een Ipad, laptop, Iphone, dure aktetas, kantoormeubilair, websites?

Anno 2014 kampen veel zzp’ers in Heemstede met laat –of niet- betalende debiteuren, helaas moet u als ZZP’er wél op tijd omzetbelasting en inkomstenbelasting afdragen.

De fiscus speelt hier op in. Als zzp’er kunt u telefonisch maximaal 4 maanden uitstel van betaling aanvragen. Let op: Hierover moet u wel rente betalen.

Dit kunt u zelf regelen via het nummer van de belastingtelefoon 0800-0543.

Er gelden wel enkele voorwaarden:

 • De totale openstaande belastingschuld moet minder dan € 20.000 zijn.
 • Je hebt een aanslag zonder boete ontvangen (telefonisch uitstel is niet mogelijk voor aanslagen met en boete)
 • hebt geen dwangbevel ontvangen;
 • Je hebt de aangiften voor de voorgaande twee tijdvakken tijdig gedaan.
 • De aanvraag gaat niet om een voorlopige aanslag die je in